Røg op af hvilken skorsten?

Der er nok de færreste som faktisk tænker over det. Nemlig det, at der findes flere forskellige typer af skorstene. Først og fremmest bør man selvfølgelig skelne imellem skorstene til private, og så selvfølgelig industriskorstene.

Historisk set, har en skorsten givetvis ikke været en synderlig kompliceret konstruktion. Det eneste formål har blot været, at få afledt røgen væk fra huset, og hvor man i øvrigt befandt sig.
Med tiden har teknologien – også på dette område – udviklet sig. Der er nemlig rigtig mange hensyn, man kan tage højde for, når man bygger en industriskorsten, men selvfølgelig også skorstene til private. Hovedformålet med skorstenen er selvfølgelig det samme, som det altid har været, nemlig at lede røgen væk fra, hvor man bor.
Men efterhånden som industrien har vokset sig større og større, så er der selvfølgelig også brug for større skorstene, til at kunne håndtere den røg, som varmeværker, fabrikker og tilsvarende producerer. Derfor er en skorsten ikke bare et rør man kobler til, men faktisk et ægte stykke teknologi.

factory-by-the-sea-1441659