når solen skinner

Det er bare sjovest at holde fest udendørs når solen skinner.

Omvendt, kan fest i regnvejr også have sin charme, om end det kræver at man gør et par tiltag, så gæsterne ikke bliver for våde, kolde og i det hele taget afkølede.

Hvis vi skal starte med at se positivt på en fest afholdt i regnvejr, så må det være, at man med en fest i regnvejr ikke oplever de samme problemer med at holde drikkevarende kolde, som man typisk vil opleve på en solskinsdag.

Står man foran at skulle afholde en fest i regnvejr, vil det være en fordel hvis man har mindst en pavillon til rådighed, så man kan stå i tørvejr. Faktisk kan det være en fordel at have flere pavilloner og dermed flere ’lokaler’ som festen kan foregå i. Man kan måske endda forestille sig at der også kunne være et rygetelt, for den del af selskabet som foretrækker at nyde et stykke tobak.

Imellem de forskellige afdelinger kunne man med fordel sprede flis, som på den ene side kan vise en ’sti’ imellem teltene, og på den anden side er godt til at holde vandmasserne væk fra stiområdet. Til sidst skal man overveje at bruge forskellige varmekilder, så gæsterne ikke kommer til at fryse. Dette kunne eksempelvis være levende ild og tæpper, som er ting de fleste mennesker forbinder med hygge.

Regn på teltdugen, levende ild, og tæpper være med til at sætte rammen omkring en ekstra hyggelig fest, som de fleste af gæsterne nok vil kunne huske fremover.

Så næste gang du skal holde fest, og det ser ud til at blive regn, så se det som en mulighed fremfor en trussel for festen.

1282066_52499675

Bordkort

De flest kender det sikkert. Den helt store spænding til enhver fest. Hvem skal man sidde ved?
Der er mange tilgange, nogen foretrækker at lave bordplaner og bordkort. Andre foretrækker at gæsterne selv finder deres foretrukne pladser til festen.
Ved at bruge den sidste metode, hvor gæsterne selv finder deres pladser, springer man dog samtidig over en ikke helt ligegyldig disciplin ud i festplanlæg og bordpynt. – Bordkortet!
Gæster, eller mennesker generelt elsker at se deres navn på tryk. På den måde vil man altid bringe et lille smil hos gæsterne i det øjeblik de indfinder sin plads.
Der er et hav af muligheder, når man skal udforme et bordkort, og det handler selvfølgelig om at finde lige præcis et udtryk til kortet, som passer inde i festens tema.
Det er selvfølgelig muligt, at kreere sit kort helt fra bunden og bare slå sig løs med at klippe og klistre.
Der findes også mange flotte fortrykte bordkort, og det bør helt bestemt være muligt at finde lige præcis det helt perfekte kort til din fest.

1184043_63020957